NĂ R DET REGNER:
Â
Ja da baker jeg litt đ
Iallefall i dag đ
Mü bare nytte høvet og fü noe i fryseren.
Jeg er jo godt i gang da jeg har fĂĽtt noe i noen kakebokser allerede.
Det er godt ĂĽ ha noe ĂĽ ta frem av og til.
I dag baket jeg boller.
Og oppskriften er som følger:
Â
Â
Â
BOLLER
200 gr smør
0,5 l melk
_____________________________
Melken helles over i det smelta smøret og skal vÌre litt varmere enn lunket.
100 gr gjĂŚr
200 gr sukker
2 ts kardemomme
1/2 ts salt
1 kg hvetemel  eller sü mye du trenger for en smidig deig.
______________________________________________________________
Alt det tørre blandes â sĂĽ helles melk og smør i bollen og melet tilsettes litt etter litt til deigen er smidig og lett.
Hev ca halv time
Rull ut og etterhev fra 10-20 minutter.
Stekes pĂĽ 250 grader i 8-10 minutt midt i ovnen
Â
Â
Jeg bruker en god del av FIBRAMELET i bolle-deigen.
Da blir de litt finere grove uten at en egentlig tenker over det.
De blir kjempegode!
I dag doblet jeg deigen.
Jeg bruker tørrgjĂŚr â og pĂĽ dobbel oppskrift bruker jeg to poser uansett.Â
Jeg tror 100 gr gjĂŚr er nok â for vi trenger ikke sĂĽ mye gjĂŚr egentlig.
I dag fikk jeg 39 herlige boller.
Mmmmmmm  ferske boller med majones og mĂĽrpølse â eller noe annet godt pĂĽ:-)
Â
Â
Â
#baking #boller #littavhvert #oppskrift #onsdag #blogg #mat
Â
Â
Â
ikke noe er bedre en helt ferske hjemmelagde boller,lunchen din sĂĽg skikkelig god ut ja )) deilig
fruensvilje: đ Helt topp nĂĽr bakelysten er der. Det er jo sĂĽ godt ĂĽ ha noe i frysen og fersk bakemat er nyyydelig ja đ
Er det liksom mer rundstykker? Siden du hr salt pĂĽ? Eller er det vanlig boller? đ SĂ godt ut <3
Deilig med nybakt :)) Og koselig ü bake om en ikke mü og har dürlig tid, da er det ikke sü moro.. Har kanelsnurrer i fryseren her , men nü blir det brødmat :)) Fin kveld videre <3
Nam, nĂĽ ble jeg sulten. Tror jeg mĂĽ ha en hjemmebakt grovskive med skinke fra Spania đ
Ă nam – jeg blir sĂĽĂĽĂĽĂĽ sulten <3
Margrethe: đ
Mariann SĂŚther Tokle: đ !!! Hjemmebakt skive er ogsĂĽ godt ja đ
annebe: Ja her har det vĂŚrt vedig tomt…………. jeg har ikke prioritert slike ting i det flotte veret som har vĂŚrt de siste ukene đ Lenge siden jeg har baket og ndet er gøy nĂĽr man slipper stresse ja đ
frodith: Nei det er boller………. men i den oppskriften er det salt……… har alltid bakt med den oppskriften đ Men nĂĽ bruker jeg litt finmalt FIBRA i for ĂĽ bare fĂĽ de bittelitt grovere uten at det er noe stor forskjell. SĂĽ det er gode hveteboller dette đ
Nammmmm…sĂĽ godt ut! flink du er!
Ferske bakevarer er godt det. Her bakes det bĂĽde titt og ofte. Ha en vakker dag, og kos deg videre med baksten đ
natheless: đ ja det er godt og nĂĽ har jeg kommet inn i en stim- Er jo kjekt ĂĽ ta frem ĂĽ ha med gode lunsjpakker pĂĽ jobb ogsĂĽ sĂĽ her skal det bakes litt til đ
dvergpinschere i mitt hjerte: Og godt er det đ Blir slike skippertak pĂĽ meg. Men nĂĽ blĂĽser og regner det ute og da er det enda mere koselig ĂĽ gjøre slike ting đ